Catalina Sandru

Despre mine

Sunt psiholog clinician autonom cu drept de liberă practică – cod 22857 – și psihoterapeut cu formarea făcută în cadrul Asociației Române de Terapie Comportamentală și Cognitivă (ARTCC), atestată de Colegiul Psihologilor din România.

Am absolvit Facultatea de Psihologie și Sociologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara, iar apoi, în cadrul aceleiași universități am urmat și absolvit masterul de Psihologie clinică și consiliere psihologică. Începând cu 2022 și până în prezent sunt doctorandă în psihologie clinică, tot în cadrul UVT.

Timp de câțiva ani de zile am avut onoarea să-mi aprofundez cunoștințele și să particip în calitate de psiholog voluntar la un număr de ședințe de psihiatrie și psihoterapie sub supervizare. Tot în calitate de psiholog voluntar am avut plăcerea să lucrez câteva luni în cadrul unui ONG care se îngrijește de copii cu dizabilități. În cadrul acestor neprețuite experiențe de voluntariat am învățat foarte multe atât despre mine cât și despre ceilalți – adulți și copii. De-a lungul anilor, am avut grijă să am mereu câteva ore de activitate de voluntariat prin colaborări cu diverse ONG-uri care răspund unor nevoi neadresate.

Am fost, încă din adolescență, pasionată de psihologie. De-a lungul timpului am descoperit că psihologia populară, cea din reviste și filme diferă foarte mult de ce este psihologia în realitate. Și nu doar atât, dar fiind o știință relativ tânără, este în continuă dezvoltare. Pasiunea și interesul sunt cele care mă ajută să percep fiecare persoană cu care lucrez ca o oportunitate de autodezvoltare, prin unicitatea fiecăruia.

Astfel, după mai bine de 15 ani de studiu formal, informal și nonformal, în 2019 am decis să îmi deschid propriul cabinet individual de psihologie – CIF 42136327.